Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Jun17
Marja van der Lem

Maak kennis met Marja, onze eerste Trainee

Tweelingzus van ex-stagiaire Laura start met de Klap Academy

Zij is de eerste die binnen Klap het opleidings- en ontwikkelingstraject volgt van de Klap Academy. Na een tip van haar tweelingzus Laura - ex-stagiaire - zag ze haar kans schoon om via de Klap Academy ervaring op te doen in de stoffige ... eeeh hippe assurantiebranche.

Dag supermarkt bijbaan!

Mijn carrière is eigenlijk nog veel te kort om zo te mogen heten. Maar na mijn 2 jaar werk in de horeca en vervolgens 6 jaar werk in een supermarkt is mijn afsluiting van school en overstap naar Klap wel belangrijk te noemen. Hier gaat mijn carrière eigenlijk pas echt beginnen.

Bijna alles wat ik bij Klap hoor en zie is nieuw voor me, doordat ik natuurlijk nog helemaal geen ervaring heb op het gebied van verzekeren.

Ik ben met de financiële markt in aanraking gekomen via mijn zus. Mijn zus Laura volgde de opleiding Financial Service Management (FSM) en met name door haar ervaringen op school en stages ontkwam ik er niet aan om hier meer over mee te krijgen.

Laura heeft haar afstudeeropdracht bij Klap uitgevoerd en wees mij op de mogelijkheid om via de Klap Academy te werken en te leren. Ideaal voor mij om zo mijn kennis over verzekeren bij te spijkeren.

Economische opleiding

Na de HAVO ben ik een 4-jarige HBO opleiding gaan doen aan de hogeschool van Rotterdam. Hier volgde ik de opleiding Vastgoed & Makelaardij. Ik heb wel bewust de keuze gemaakt voor een economische opleiding, omdat dit voor mij een niet meer dan logisch vervolg was op mijn profiel van de tweede fase van de HAVO en mijn algemene interesses.

De keuze voor vastgoed en makelaardij heb ik puur gemaakt, omdat het onderwerp me meteen aansprak en ik het meest duidelijke beeld had van de verschillende onderwerpen binnen de opleiding. Meer dan bij andere economische opleidingen. Ik heb niet bewust voor de opleiding gekozen met het oog op een bepaald beroep waar ik graag voor wilde gaan leren. De opleiding was breed en zou dus voldoende ruimte geven nog mijn eigen weg te vinden in de arbeidsmarkt.

Master in Londen

Na deze opleiding had ik niet het gevoel dat ik al klaar was om te gaan werken, ik wilde eigenlijk nog wat verder de diepte in op het gebied van vastgoed. Maar in Nederland zijn er zeer beperkte mogelijkheden om verder te leren op het onderwerp vastgoedmanagement.

Via een andere stagiair bij mijn afstudeerbedrijf in hbo 4, ben ik bij de European Master Real Estate Management terecht gekomen. Deze 1-jarige Master heb ik deels in Utrecht gevolgd en deels in Londen. Helaas heb ik hier niets bijgeleerd op het gebied van vastgoed, maar wel heel veel over projectmanagement, risicomanagement en communicatie.

Als ik groot ben

Ik heb nooit echt een beroep gehad dat ik heel graag wilde worden zoals sommige anderen dat wel hadden. Op de middelbare school was ik ook wel eens jaloers op mensen die heel goed wisten wat ze wilden, ik miste soms de motivatie op school, omdat ik niet echt een doel had waar ik voor leerde. Wel wist ik snel dat ik de economische sector in wilde, ik hou er van als dingen georganiseerd en effectief verlopen en bovendien is het een grote markt met eindeloze mogelijkheden.

Klap Academy

Dit is mijn zevende week bij Klap. Hopelijk volgen er nog heel veel meer! Ik volg de Klap Academy; een opleidingstraject binnen het bedrijf van 18 maanden waarbij ik de kans krijg om op zo veel mogelijk afdelingen mee te kijken en te werken en daarnaast WFT cursussen volg.

Ik ben de allereerste binnen het bedrijf die dit traject volgt, dus het is voor iedereen nog een beetje spannend wat het resultaat precies zal zijn en hoe alles zal verlopen.

Momenteel werk ik op de afdeling particulieren van Klap direct en na 3 maanden verhuis ik weer naar een nieuwe afdeling. Voorlopig geen vaste functie maar dat is ook de bedoeling!

Ondertussen leer ik de WFT Basis module. En volgend jaar WFT Schade en Leven. Wat er daarna volgt is afhankelijk van de richting die ik op zal gaan.