Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Jun16
Werkervaring opdoen door middel van het volgen van een stage

Klap stages

Onvoldoende werkervaring?

Je bent aan het dromen dat je na jaren studeren eindelijk het felbegeerde papiertje eindelijk in handen hebt en meteen op zoek gaat naar die "Killer Job". Het is wachten op de meest uitdagende en goedbetaalde banen... wat een heerlijke droom!

WAKE UP!

Maar wat blijkt: de economie werkt niet mee en interessante vacatures zijn schaars. Leuk dat je een diploma hebt maar HR afdelingen en recruiters vinden dat je onvoldoende relevante werkervaring hebt voor die droombanen. Niks aanbiedingen: afwijzingen blijven binnenstromen... Je schrikt wakker.

Hoe voorkom je dat deze droom, of eigenlijk nachtmerrie, werkelijkheid wordt?

Reality Check

Relevante werkervaring kan je opdoen door het volgen van interessante stages. Je kan jouw meest recente kennis toepassen in de praktijk, wennen aan het werkritme en alle interessante taken oppakken die op jouw weg komen. Je maakt kennis met het bedrijf en haar ongeschreven regels. Je leert wat jou aanspreekt in een werkomgeving, met welke collega´s je makkelijk klikt en samenwerkt en wat je zoekt in een leidinggevende. Ook kan je kennis maken met het politieke spel dat in elke organisatie in meer of mindere mate een rol speelt en de rollen die medewerkers en managers hebben. En wellicht doe je een interessant idee op voor je afstudeerscriptie.

Door middel van stageperiodes vorm je een beter beeld hoe de ideale baan en organisatie eruit ziet voor jou (en dus ook van welk soort organisatie je spontaan exceem krijgt). En kan je een plan vormen hoe je aan zoveel mogelijk passende ervaring komt om na jouw afstuderen met een goed gevuld cv de arbeidsmarkt gericht te bestormen.

Netwerken

Door contacten te maken en te houden tijdens stageperiodes, vergroot je de kans op een baan. En dat zijn niet alleen oud-collega´s, maar ook managers en contactpersonen van externe organisaties. Een Linkedin-account kan daar bijvoorbeeld een rol in spelen. Ook het ondernemen van buitenschoolse activiteiten en vrijwilligerswerk kunnen bijdragen aan een interessant cv.

Stages bij Klap

Klap biedt regelmatig diverse stages aan voor studenten van diverse studierichtingen en op verschillend niveau. Marketingplan, hypotheekadviesprocedures, website ontwikkelen: er zijn al een hoop leuke resultaten neergezet door stagiairs bij Klap. Meewerkstages en afstudeeropdrachten zijn ook mogelijk bij Klap.

Regelmatig blijven stagiairs na hun stageperiode als parttime medewerker bij ons nog een tijd bijverdienen. En dat staat ook weer mooi op het cv: relevante werkervaring en een interessante referentie voor jouw toekomstige werkgever. Klap heeft immers een goede naam opgebouwd in de verzekeringsbranche met een uitgebreid netwerk.

Laat zien wat je waard bent bij Klap. Verzeker jezelf van een uitdagende stageplek of afstudeeropdracht! Bekijk alle stages en vacatures

Traineeship

Inmiddels al afgestudeerd? En onvoldoende relevante werkervaring opgedaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een traineeship bij Klap te volgen: werkervaring opdoen bij verschillende afdelingen en blijven bouwen aan jouw vakinhoudelijke kennis!