Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Aug5
Kim Rimmelzwaan

De Klap Academy ... Kim Rimmelzwaan

Wie is Kim Rimmelzwaan?

Ik ben Kim Rimmelzwaan, 28 jaar en ik ben er één van een eeneiige tweeling. Naast mijn zus heb ik ook nog een broertje. Opgegroeid in Alphen aan den Rijn en vanwege mijn studie Rechten op mijn 20e naar Amsterdam verhuisd.

Hoi, ik ben Kim Rimmelzwaan, 28 jaar en ik ben er één van een eeneiige tweeling. Naast mijn zus heb ik ook nog een broertje. Opgegroeid in Alphen aan den Rijn en vanwege mijn studie Rechten op mijn 20e naar Amsterdam verhuisd. Inmiddels woon ik alweer 3,5 jaar samen met mijn vriend Jasper. Met in het vooruitzicht ons prachtige paleisje in Alphen aan den Rijn. Zodra wij hier, na een stevige opknapbeurt, onze intrek in nemen (wij hopen in december) kunnen wij niet wachten om een hond uit te kiezen.

In mijn vrije tijd ben ik graag op pad met mijn lieve vriendinnen, Jasper of breng ik tijd door met familie. Dit doe ik graag onder het genot van een wijntje en kaasje en daarnaast misstaat een cocktail op een tropische locatie ook niet. Daarover gesproken hou ik van reizen en nieuwe avonturen tegemoet gaan. Komend jaar staat er ook een prachtige reis op de planning waar ik nu al voor aan het trainen ben. Via Tanzania zullen wij de Kilimanjaro gaan beklimmen om de reis daarna met de voetjes omhoog af te sluiten in Zanzibar.

Veel mensen zullen niet van mij verwachten dat ik ook die gek ben die uit een vliegtuig springt en mezelf fysiek goed kan verdedigen. But hey never judge a book by it´s cover.

Back to business. Wat heb ik hiervoor gedaan? Verschillende stages gelopen t.b.v. mijn studie en tijdens mijn laatste jaar was ik parttime begonnen bij Orangefield Trust. Na afronding van mijn studie twijfelde ik heel erg welke richting ik op wilde gaan in de arbeidsmarkt. Het helpt als je weet wat je in ieder geval niet wilt.

Daarbij wist ik dat ik het plezierig vind om zowel intern als extern met verschillende mensen in contact te komen en mee te denken met behoeftes van het bedrijf. Daarnaast vind ik vraagstukken als aansprakelijkheid, schuld en opzet interessant. Zo kwam ik uit bij de verzekeringstak en hierin wist ik al snel dat ik inhouse een traineeship zou willen volgen. De vacature van Klap b.v. sloot zo bij mij aan dat ik direct gesolliciteerd heb. In een traineeship kun je een klein beetje van alle afdelingen binnen een bedrijf meekrijgen waardoor je in een kort tijdsbestek veel ervaring en kennis op doet, Learning by doing.

Inmiddels werk ik hier 7 maanden en heb ik al op diverse afdelingen rondgelopen. Gelijktijdig kan ik de nodige Wft diploma´s behalen. Ik heb nog niet alle afdelingen gehad dus precies inschatten waar ik straks zal werken kan ik nog niet maar ik weet wel dat ik mijzelf ergens in zou willen specialiseren. Daarnaast vind ik het leuk om de soms complexe en omvangrijke risico´s te analyseren en daarbij ook te kijken waar commerciële kansen liggen.

Tot slot kan ik oprecht zeggen dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb. De sfeer onderling valt het beste te omschrijven als informeel, direct en ook met veel humor.