Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Nov29
Paulien van Vliet

Paulien van Vliet, trainee bij Klap

Paulien, stel je even voor...

Na de zomer is Paulien van Vliet bij ons gestart als Trainee in de assurantiebranche. Paulienis 23 jaar oud en komt uit Krommenie. In 2009 heeft ze in januari de opleiding Management assistente gehaald.

Direct na het afronden van haar studie is ze op zoek gegaan naar een baan. "Ik vond het na het behalen van mijn tweede studie, de hoogste tijd worden om fulltime te gaan werken."

Paulien is blijven werken bij haar stagebedrijf, een acupunctuurkliniek te Koog aan de Zaan, om de periode van januari tot en met september te overbruggen. In september is ze begonnen met de opleiding Financial Services Management. Uiteindelijk is Paulien naast haar studie blijven werken bij de acupunctuurkliniek.

Hoe ben je bij Klap terecht gekomen?

In het laatste jaar van mijn opleiding was ik opzoek naar een afstudeerstage. Een medestudente verwees mij naar Klap, omdat een vriendin van haar stage had gelopen bij Klap. Mijn medestudente vertelde positieve verhalen over het bedrijf en de organisatie, waardoor ik een open sollicitatie heb gestuurd voor een afstudeerstage. Helaas was er op dat moment geen stageplaats beschikbaar.

Na het behalen van mijn studie ben ik direct opzoek gegaan naar een baan. Ik ben de bedrijven die ik eerder ook voor het afstuderen had benaderd weer gaan bekijken. Deze bedrijven spraken mij immers voor mijn afstudeerstage ook aan. Op de website van Klap las ik over de functie trainee, dit sprak mij direct aan.

Tijdens mijn opleiding heb ik bij twee verschillende bedrijven stage gelopen, Beide in de hypothekenbranche (De Hypotheekshop en De Hypothekers Associatie) en waren zeer leerzaam. De huidige situatie in de woningmarkt maakte het voor mij toch minder interessant om daarin verder te gaan. Hierdoor vond ik het lastig om een functie te vinden in een andere branche, die mij interessant leek. De trainee opleiding was voor mij de oplossing, omdat ik ervaring op kan doen met alle facetten van het verzekeren. Hierdoor kan ik binnen Klap rondkijken welke afdeling/functie mij het meeste aanspreekt en hoef ik niet direct een keuze te maken.

Ook sprak mij de combinatie van werken en leren aan. Na zes en een half jaar voltijd gestudeerd te hebben was ik toe aan een vaste baan, maar ik vond mijzelf nog te jong om helemaal niet meer te studeren. Hierdoor kwam ik tot de conclusie dat de functie trainee perfect aansluit op mijn behoeften.

Wat houdt je functie Trainee precies in?

Binnen Klap werk ik korte periodes mee op de verschillende afdelingen. Daarnaast heb ik één keer in de twee weken een studiedag om te studeren.

De eerste werkweek was een introductieweek bij de receptie/postkamer van Klap. Tijdens deze week heb ik kennis gemaakt met de medewerkers en een indruk van de systemen gekregen.

In de tweede week ben ik voor anderhalve maand aan de slag gegaan op de afdeling Particulier Direct. Op deze afdeling doe je werkzaamheden voor de particuliere klanten en komen verschillende soorten verzekeringen aanbod. Sinds enkele weken ben ik aan de slag gegaan op de afdeling Particulier Makelaars. Het verschil met Direct is dat de klanten over het algemeen vermogender zijn en serviceabonnementen hebben afgesloten met Klap.

Je zit hier nu ruim een maand, voldoet het een beetje aan je verwachtingen?

De functie voldoet inderdaad aan mijn verwachtingen. De functie wordt op de website duidelijk omschreven waardoor ik een reëel beeld heb gekregen van de functie. Ik ben benieuwd naar de andere afdelingen en ik hoop aan het einde van de trainee een beslissing te kunnen nemen op welke afdeling ik graag werkzaam zou willen zijn.

Hoe zie jij jezelf in de toekomst?

In de toekomst zie ik mijzelf verder te hebben ontwikkeld in de assurantiebranche. Ik hoop dat ik de leergierigheid van nu ook in de toekomst kan behouden, zodat ik mijzelf continue kan blijven vernieuwen. Ik vind het belangrijk om met een positieve en opgewekte manier te blijven werken, zodat het voor mijzelf prettig blijft om te werken maar ook dat de klant zich welkom voelt om zijn vragen aan mij te kunnen stellen.