Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Feb3
Marsha en haar kinderen

Marsha Sandstra-Jonk, onmisbaar bij Klap

Verstand van verzekeringen en XML!

Marsha Sandstra-Jonk, al bijna 6 jaar in dienst bij Klap bv en uitgegroeid tot een onmisbaar persoon binnen de organisatie: Anva-systeembeheerder.

"Vertel eens wat over jezelf en over je loopbaan. Hoe ben je bij Klap terecht gekomen en wat zijn de redenen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt bij Klap bv."

Geboren en getogen in Volendam

Ik ben Marsha Sandstra-Jonk, geboren en getogen in Volendam en in 1997 ´geëmigreerd´ naar Edam. Ik ben getrouwd met Martijn, de trotse moeder van tweeling Eva & Maria (2004) en heb een ragdoll (kat). Mijn hobby´s zijn spinning en yoga.

De Loopbaan van Marsha

Mijn loopbaan in de verzekeringen is begonnen met een stage bij De Eerste Hollandsche (Generali) en een stage bij Windig Assurantieadviseurs (Klap heeft Windig in 2008 overgenomen). Na de stage ben ik in mijn laatste jaar van de MEAO één dag in de week en in de vakanties blijven werken bij Windig. In 1995 heb ik de MEAO verlaten en ben ik bij Windig in dienst getreden. ´s Morgens had ik nog een examen en ´s middags zat ik achter mijn bureau bij Windig.

In 1998 ben ik vervolgens, na een korte uitstap bij verzekeraar Univé, terecht gekomen bij De Groot Assurantiën in Edam. Daar was ik de eerste fulltime medewerkster en waren mijn werkzaamheden eigenlijk heel divers. Ik verzorgde daar de polis administratie, behandelde de schades, was deels buitendienstmedewerker, beheerde ANVA en was manager van mijn collega´s als mijn werkgever er niet was.

Na 10 jaar had ik het gezien bij De Groot Assurantiën. Ik heb mijn CV op Monsterboard gezet en ben internet gaan afstruinen. Al snel had ik drie sollicitatiegesprekken. Een daarvan was met Jan Willem Bredius van Klap. Omdat Windig overgenomen was en Pieter Kwak (directeur van Windig) op dat moment werkzaam was bij Klap, was mijn bedje min of meer al gespreid.

Ik kreeg uiteindelijk bij alle drie een baan aangeboden en heb toen niet voor Klap gekozen. Mijn keuze was gevallen op een kantoor wat dichter in de buurt. Omdat ik in mijn woonplaats gewerkt had, was ik een beetje verwend en omdat ik snel thuis wilde zijn in verband met mijn kinderen, had ik voor dat kantoor gekozen. Na een maand bleek echter dat dat niet de juiste keuze was. Gelukkig kon ik toen alsnog bij Klap aan de slag.

Nog steeds geen spijt van

Het was wel even wennen om in een grote organisatie te komen met verschillende afdelingen en niet meer overal verantwoordelijk voor te zijn, maar dat gewenningsproces heeft niet zo heel lang geduurd. Ik kwam in eerste instantie terecht op de Afdeling particuliere verzekeringen, dat was juli 2008. Daar heb ik niet zo lang gezeten.

In september 2008 werd ik door het hoofd van de afdeling Volmacht gevraagd om op die afdeling te komen als acceptant Volmacht en als ondersteuning voor de ANVA Beheerder Annelieke Luyten. Die uitdaging ben ik aangegaan en daar heb ik tot op heden nog geen spijt van.

ICT-er!

Het werk als ANVA Beheerder is heel leuk en uitdagend. Het werken van je collega´s prettiger maken door aanpassingen te doen in ANVA en oplossingen verzinnen om efficiënter te werken vind ik het leukste. Naast mijn werk als ANVA Beheerder ben ik verantwoordelijk voor de STP tool op onze website dat draait op SoftRules. Deze tool beoordeeld en accepteert, zonder tussenkomst van een medewerker, de polissen die via onze website worden aangevraagd.

Door die tool heb ik heel veel geleerd over XML en de werking daarvan. Dat vind ik super interessant. Inmiddels ben ik fulltime als ´ict-er´ bezig en zijn de werkzaamheden die bij acceptanten horen, volledig weggevallen.

Warm bad

Klap voelde voor mij gelijk als een warm bad. Heb je een goed idee met een goede onderbouwing dan mag je je idee gelijk uitvoeren. Doe je goed je best, dan wordt dat absoluut gewaardeerd. Dat zijn de redenen waarom ik het na bijna 6 jaar nog steeds naar mijn zin heb.