Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Feb16
Esther Jansma

Esther Jansma, terug van weggeweest

Wat doe je nu bij Klap?

Ik werk nu op de afdeling Employee Benefits. Op deze afdeling worden alle personeelsverzekeringen beheert die de werkgever afsluit om de werknemer te verzekeren voor bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid.

Het project dat ik daar doe is het inrichten van een online mutatiesysteem; Benefits-Plaza.

Kind aan huis

Vertel eens Esther jij bent een tijdje weg geweest bij Klap en toch weer terug gekomen waarom??

Voor mijn studie moet ik ieder half jaar een werkperiode doen. Ik studeer Management Economie en Recht op de Hogeschool van Amsterdam. Daarin doe ik de duaal versie en dit betekend dat ik naast studeren ook moet werken. Via een klasgenoot ben ik twee jaar geleden bij Klap terecht gekomen. Hij had een half jaar gewerkt op de afdeling personeelszaken en raadde mij aan om dit ook te doen.

Mijn vader heeft personeelszaken gedaan en gezien ik voor mijn studie verschillende functies moet uitoefenen, tijdens de werkperiodes, leek het mij wel leuk om dit ook eens uit te proberen. Tijdens mijn werkperiode op personeelszaken heb ik veel collega´s leren kennen bij Klap en vond dit een leuk bedrijf waar je veel kansen krijgt en zelf kan aangeven wat je wilt leren. Zo heb ik mijn eerste werkperiode hier ook gevraagd of ik op de afdeling schade mocht werken 1 dag in de week en dit werd meteen geregeld.

Dit alles heeft mij doen besluiten om mijn derde werkperiode weer aan te kloppen bij Klap, maar dan meer het verzekeringswerk in plaats van personeelszaken. Zij hadden gelukkig ook een groot project om op te pakken op dat moment.

Benefits-Plaza kun je daar nog iets meer over vertellen?

In de verzekeringen hebben we veel te maken met het veranderen van de regels. Zo ook de personeelsverzekeringen hebben er een aantal regels bij gekregen. Zo is de werkgever verplicht om voor enkele verzekeringen iedere maand door te geven of er medewerkers in- of uitdienst zijn getreden. Om dit administratief bij te houden en makkelijk te maken voor de klant hebben wij het online web loket Benefits-Plaza gekozen om te gebruiken.

De klanten kunnen hierop inloggen in hun eigen omgeving om alle gegevens in te vullen en dan kunnen zij dit met 1 druk op de knop doorsturen naar ons als tussenpersoon. Wij kunnen de gegevens via dit systeem dan ook weer doorsturen naar de verzekeraar en ook de arbodienst.

Mijn taak was om alle personeelsgegevens van de klanten in te voeren in het systeem en vervolgens ook samen met twee andere collega´s dit dan bij de klant te komen introduceren.

Als wij langs de klant gaan dan nemen wij een heel informatiepakket mee, maar nog veel belangrijker: we hebben dan hun Benefits-Plaza omgeving helemaal ingericht. Bij de klant laat je alle functies en handigheden zien van het systeem en leg je uit waarom wij dit systeem gaan gebruiken en wat de voordelen voor de klant zijn.

Hoeveel klanten gaan jullie bezoeken en hoe reageren de klanten?

Wij gaan ongeveer 400 klanten bezoeken. Het is erg leuk om de klanten die je in onze computer systemen ziet staan ook daadwerkelijk gaat bezoeken en te bekijken wat zij doen. Wel merk je dat iedere klant totaal anders reageert.

Natuurlijk is er wel eens een klant die niet positief reageert. Dit is wel een goede les om daar ook mee te leren omgaan. We weten inmiddels de negatieve gesprekken ook wel een positieve wending te geven. Gelukkig zijn de meeste klanten positief en vinden het systeem handig en gebruiksvriendelijk. Dan is het ook leuk om met een getekende overeenkomst te vertrekken bij de klant. Je merkt ook dat deze klanten met eventuele vragen bij jou terecht komen omdat ze je kennen. Het is leuk om te zien dat je dan een vertrouwens relatie aan het opbouwen bent.

Wanneer eindigt jouw project en wat ga je daarna doen??

We zijn nog wel enkele maanden bezig met het uitrollen van dit project. Veel van de werkzaamheden zijn administratief. Tevens ben ik tussendoor ook bezig een volledig handboek te schrijven hoe het systeem werkt en hoe onze werkwijze moet zijn.

Zelf wil ik graag in de verzekeringen blijven werken, maar dan het liefste schadebehandeling. Het is leuk dat ik voor school verschillende projecten heb gedaan bij werkgevers en daardoor weet ik nu ook zeker welke kant ik op wil.