Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Sep2
Esther Jansma, Stagiar P&O

De eerste week van Esther Jansma bij Klap

Vriendelijke introducties

Je wordt hier meteen voorgesteld aan iedereen en krijgt een introductie op een aantal afdelingen. Zo krijg je meteen een goede indruk van hoe het bedrijf in elkaar zit en wie je nieuwe collega's zijn.

Even voorstellen...

Ik ben Esther Jansma, 25 jaar en studeer Management Economie en Recht aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik doe mijn studie bij de afdeling duaal, wat inhoudt dat ik voor mijn studie per schooljaar een halfjaar moet werken. Via een studiegenoot ben ik bij Klap terecht gekomen en zal hier het aankomende halfjaar als Medewerker Personeelzaken mijn werkperiode vervullen.

Feest

Na een top zomer, die ik heb doorgebracht met de onverharde wegen in Kroatië verkennen in een Ford Ka, uitgaan in Italië en het inrichten van mijn nieuwe kamer in Amsterdam, begon ik met veel plezier aan mijn werkperiode bij Klap. Wat een feest is het dan dat je ook nog eens op je eerste werkdag word begroet met felicitaties. Natuurlijk was ik erg blij met de HRM baan, maar had niet verwacht hier van mijn nieuwe collega's meteen mee gefeliciteerd te worden. Het bleek echter dat ik op de verjaardagskalender ingevoerd te zijn op de verkeerde dag. Jammer voor mijn nieuwe collega's, die moeten nog twee maanden wachten op taart.

Introducties

Verder was de eerste werkdag heel fijn ingedeeld. Van te voren kreeg ik een brief met daarin de agenda voor die dag. Je wordt hier meteen voorgesteld aan iedereen en krijgt een introductie op een aantal afdelingen. Zo krijg je meteen een goede indruk van hoe het bedrijf in elkaar zit en wie je nieuwe collega's zijn.

Uitdagingen

Na twee dagen ingewerkt te zijn zat ik de laatste twee dagen alleen op de afdeling vanwege Sail. Met voldoende werk en een aantal projecten waar naar gekeken kan worden. Genoeg uitdaging dus. Een van de eerste projecten waar ik mijzelf mee bezig ga houden is het netwerken via Social Media. Ik heb de afgelopen tijd namelijk ervaren hoe belangrijk netwerken is. In deze tijd van economische crisis heb ik via mijn netwerk twee keer een baan gevonden en recentelijk ook een kamer in Amsterdam!