Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Apr3
Smiling man, courtesy of DieselDemon on Flickr

Blij beroep

Assurantiebranche scoort hoog in onderzoek

Enige tijd geleden kwam intermediair.nl met een artikel over blije beroepen. De verzekeringsbranche staat op nummer 3 volgens onderzoek van TNO. Een aantal medewerkers vertellen graag hoe het komt dat wij als assurantiebranche een hoge score hebben:

Continue vernieuwing

Jan Willem omschrijft de assurantiebranche als een dynamisch en breed vakgebied.

"Er worden steeds meer eisen gesteld aan de kennis van adviseurs en relatiebeheerders. Je hebt dagelijks contact met klanten, collega´s en verzekeraars waarbij klanten in vergelijking met 10 jaar geleden kritischer zijn geworden. Er worden tegenwoordig hoge eisen gesteld aan de advisering die wij geven aan onze relaties. Er zijn veel wijzigingen gaande in het verdienmodel en verzekeringen worden steeds makkelijker afgesloten via het internet. Er zijn dus een hoop interne en externe factoren die ervoor zorgen dat vernieuwing continue nodig is".

Als algemeen directeur hoeft Jan Willem zich dus zeker niet te vervelen en vindt hij dagelijks uitdaging in zijn werk.

Veelzijdigheid

Remco kwam als leek in het verzekeringswerk binnen bij Klap. Na doorgroei in functie is hij inmiddels door middel van zelfstudie bezig met het Wft Basis diploma. In zijn functie van Medewerker Klantenservice ondersteunt hij de Relatiebeheerders. Hij heeft daarbij veel contact met collega´s en klanten.

Met name het goed inleven in de klant en via zijn ondersteuning collega´s de mogelijkheid geven om klanten te kunnen overtuigen van een goed product spreken hem daarbij aan. Ook de veelzijdigheid in het werk zorgen ervoor dat hij met plezier naar het werk gaat.

Specialisatie

Voor Chantal, schadebehandelaar, spreekt met name de interessante materie aan in haar werk. Ze heeft te maken met ingewikkelde kwesties (grote schades waarbij meerdere verzekeraars betrokken zijn) waarbij wetgeving en de polisvoorwaarden van groot belang zijn. Met name de juridische verdieping en daardoor de specialisatie zijn belangrijke factoren voor haar waardoor ze tevreden blijft in haar werk.

Breed vakgebied

Zoals je kunt lezen ervaart iedere medewerker zijn eigen pluspunten voor het werken in de assurantiebranche. En wellicht is dat ook wel de kracht van de verzekeringsbranche: het is een dynamisch en breed vakgebied met vele mogelijkheden tot specialisatie waarbij je dagelijks contact hebt met verzekeraars, relaties en collega´s.