Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Aug12
orstellen: Ik ben

Angela Veldhuizen: Relatiebeheerder Pensioenen

Geen vlekkeloos eerste gesprek...

Even voorstellen: Ik ben Angela Veldhuizen, ik ben 35 en woon in Werkhoven samen met mijn vriend, onze dochter (4) en onze zoon (bijna 2).

Ik ben na mijn opleiding Insurance and Financial Planning per ongeluk de pensioenen in gerold. Ik wilde namelijk eigenlijk financial planner worden.

Hoe ben je bij Klap terecht gekomen?

In 2008 solliciteerde ik bij een middelgroot assurantiekantoor dat zich had toegelegd op één specifieke soort verzekeringen, namelijk pensioenen, naar de functie van relatiebeheerder. Door een overname en de daarop volgende reorganisatie kwam dit avontuur helaas tot een einde.

Na een half jaar als externe medewerker bij Achmea kreeg ik via LinkedIn een berichtje van Karel Oosterhoff; er kwam een functie vrij bij Klap en ik leek een geschikte kandidaat. Of ik wilde solliciteren? Daar moest ik even over nadenken. Het was voor mij de eerste keer dat ik via LinkedIn rechtstreeks benaderd werd door een bedrijf, want tot dan toe was LinkedIn voor mij alleen een vijver geweest waar recruiters in vissen. Ik had nog nooit gehoord van Klap, maar deed wat onderzoek via internet en het leek mij een leuk bedrijf. Daar wilde ik wel meer van weten.

Ik besloot te solliciteren. En ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Op van de zenuwen reed ik naar Amsterdam (met de auto naar kantoor, midden in het centrum, niet handig natuurlijk...) en ik kon het echt niet vinden. Ik rende nog net op tijd het kantoor binnen. Geen vlekkeloos gesprek, want ik was helemaal hyper van de reis er naartoe. Toch werd ik, tot mijn grote verbazing, gevraagd voor een tweede gesprek.

Ik had geleerd van het eerste gesprek en ging met de trein, die kon namelijk niet verkeerd rijden. Maar ja, daarna kun je natuurlijk nog wel de verkeerde kant op lopen... Opnieuw was ik maar net op tijd. Het was een prettig gesprek en diezelfde middag werd ik nog gebeld. Vervolgens werd er een contract aangeboden en ik was aangenomen!

En zo is het gekomen dat ik sinds 1 april relatiebeheerder pensioenen ben bij Klap BV.

Ik voel me welkom bij Klap

Ik beheer de collectieve pensioenregelingen. Het is best even wennen om weer aan de advieskant te zitten na een uitstap bij een verzekeraar. De werkwijze is bij Klap bovendien heel anders dan ik gewend was in mijn vorige functies. De overgang naar digitaal werken is hier al ver doorgevoerd.

Er werken bij Klap heel veel verschillende mensen en toch is het een hele hechte groep. Het is heel bijzonder om dat te zien, als nieuwkomer. En het is ook heel bijzonder om te voelen dat je in die groep welkom bent.

De Toekomst van Angela

In de toekomst hoop ik nog veel te mogen doen voor de pensioenafdeling van Klap. Ik denk dat in de toekomst nog veel gaat gebeuren op het gebied van pensioenwetgeving en ook op het gebied van automatisering van processen. Daar liggen uitdagingen en die ga ik graag aan.

Binnenkort wil ik ook beginnen aan een opleiding tot budgetcoach of schuldhulpverlener. Ik hoop mensen te kunnen gaan helpen met het ordenen van hun (financiële) administratie en het krijgen van inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Ik heb me hiervoor opgegeven als vrijwilliger bij een stichting die dit in mijn woonplaats wil gaan aanbieden aan mensen die dit nodig hebben.